Kavos degustavimas

Jei bandote rasti geriausią puodelį kavai, turite įdėti šiek tiek pastangų į degustaciją, dažnai vadinamą anglų kalba -„cupping”.

Jei kada nors esate paragavę gardžios kavos, o po kelių savaičių pamiršote, kokia tiksliai ji buvo, tuomet jums naudinga pradėti ragauti įvairių rūšių kavą. Taip galėsite užsirašyti savo kavos gėrimo patirtį, o jei turite tokį norą, galite net sukurti albumą. Puikiai tiks nedidelis žurnalas, nes jį galėsite pasiimti su savimi, kad ir kur būtumėte, pavyzdžiui, kuprinėje ar rankinėje. Tai padės jums iš karto užsirašyti savo įspūdžius apie kavą, kad įsitikintumėte, jog tiksliai prisimenate, kokį skonį ir savybes patyrėte. Šias pastabas galite užsirašyti, o vėliau, jei norite, kad jos būtų išsaugotos jūsų dokumentams, galite jas išsaugoti kompiuteryje.

Kavos fanai

Toliau geriausia nuspręsti, kokio pobūdžio informaciją užsirašysite imdami kavos mėginius arba rinkdamiesi kavos puodelį. Kai kurie žmonės laikosi labai paprasto požiūrio ir tiesiog suteikia kavai įvertinimą nuo 1 iki 10 arba žvaigždučių skaičių, o kiti užrašo skonio aprašymus, įspūdžius ir tai, kaip ji galėtų derėti su tam tikros rūšies patiekalais. Taip pat galite telefonu nufotografuoti kavą ar kavos pupeles, kad jos geriau įsimintų į atmintį. Tai puikiai tiks fiziniams ar internetiniams albumams, kad galėtumėte susisteminti informaciją ir ją susieti su nuotraukomis.

Patarimas: Jei esate kavos fanas, turėtumėte pagalvoti, kad puodeliai kavai yra geras variantas, kuris tausos gamtą.

Iš jų būtinai sutvarkykite visą informaciją pagal skirtingas kavos pupelių rūšis. Jei renkatės kelias skirtingas kavos rūšis, galite suskirstyti savo žurnalą į skyrius pagal regionus, kuriuose buvo auginamos kavos pupelės. Taip pat galite skirstyti skirtingai pagal šviesaus ir tamsaus skrudinimo būdus, priklausomai nuo to, kaip norėtumėte suskirstyti ir apibūdinti savo kavos gėrimus.

Pavyzdžiui, žurnale galite užsirašyti datą, kokios rūšies skrudintą kavą geriate, iš kur ji atvežta, kada ji buvo pagaminta, kaip ji buvo pagaminta, gamintoją, pupelių rūšį, aromatą, skonį, kūną, virimo būdą ir pastabas apie patiekimą ar derinimą. Tai jūsų galimybė būti kūrybingiems, nes nėra nustatyto būdo, kaip užsirašyti asmenines pastabas kavos ragavimo metu. Tačiau svarbu būti gana išsamiems, jei norite pradėti gilinti savo žinias apie Javą ir pradėti lyginti bei lyginti visus esamus skonio profilius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Susiję straipsniai:

Papilocare: natūralus sprendimas ginekologinei sveikatai

Šiandien daugelis moterų susiduria su iššūkiais, susijusiais su žmogaus papilomos virusu (ŽPV), kuris gali sukelti gimdos kaklelio ląstelių pokyčius. Papilocare yra inovatyvi medicininė priemonė, skirta kovoti su ŽPV sukeltais problemomis ir atkurti gimdos kaklelio gleivinės sveikatą. Kas yra Papilocare? Papilocare yra pirmasis pasaulyje makšties gelis, sukurtas siekiant atkurti gimdos kaklelio gleivinę ir užkirsti kelią ŽPV […]

Bruksizmas: Kas tai ir kaip su juo kovoti?

Bruksizmas – tai terminas, naudojamas apibūdinti nesąmoningą dantų griežimą arba stiprų sukandimą, kuris dažniausiai pasireiškia miegant, bet gali būti ir dienos metu. Tai gana paplitusi problema, kurią daugelis ignoruoja, nors ji gali turėti rimtų pasekmių tiek burnos sveikatai, tiek bendrai gyvenimo kokybei. Kas kenčia nuo bruksizmo? Bruksizmas gali paveikti bet kokio amžiaus žmonių grupes. Tačiau, […]