Kavos degustavimas

Jei bandote rasti geriausią puodelį kavai, turite įdėti šiek tiek pastangų į degustaciją, dažnai vadinamą anglų kalba -„cupping”.

Jei kada nors esate paragavę gardžios kavos, o po kelių savaičių pamiršote, kokia tiksliai ji buvo, tuomet jums naudinga pradėti ragauti įvairių rūšių kavą. Taip galėsite užsirašyti savo kavos gėrimo patirtį, o jei turite tokį norą, galite net sukurti albumą. Puikiai tiks nedidelis žurnalas, nes jį galėsite pasiimti su savimi, kad ir kur būtumėte, pavyzdžiui, kuprinėje ar rankinėje. Tai padės jums iš karto užsirašyti savo įspūdžius apie kavą, kad įsitikintumėte, jog tiksliai prisimenate, kokį skonį ir savybes patyrėte. Šias pastabas galite užsirašyti, o vėliau, jei norite, kad jos būtų išsaugotos jūsų dokumentams, galite jas išsaugoti kompiuteryje.

Kavos fanai

Toliau geriausia nuspręsti, kokio pobūdžio informaciją užsirašysite imdami kavos mėginius arba rinkdamiesi kavos puodelį. Kai kurie žmonės laikosi labai paprasto požiūrio ir tiesiog suteikia kavai įvertinimą nuo 1 iki 10 arba žvaigždučių skaičių, o kiti užrašo skonio aprašymus, įspūdžius ir tai, kaip ji galėtų derėti su tam tikros rūšies patiekalais. Taip pat galite telefonu nufotografuoti kavą ar kavos pupeles, kad jos geriau įsimintų į atmintį. Tai puikiai tiks fiziniams ar internetiniams albumams, kad galėtumėte susisteminti informaciją ir ją susieti su nuotraukomis.

Patarimas: Jei esate kavos fanas, turėtumėte pagalvoti, kad puodeliai kavai yra geras variantas, kuris tausos gamtą.

Iš jų būtinai sutvarkykite visą informaciją pagal skirtingas kavos pupelių rūšis. Jei renkatės kelias skirtingas kavos rūšis, galite suskirstyti savo žurnalą į skyrius pagal regionus, kuriuose buvo auginamos kavos pupelės. Taip pat galite skirstyti skirtingai pagal šviesaus ir tamsaus skrudinimo būdus, priklausomai nuo to, kaip norėtumėte suskirstyti ir apibūdinti savo kavos gėrimus.

Pavyzdžiui, žurnale galite užsirašyti datą, kokios rūšies skrudintą kavą geriate, iš kur ji atvežta, kada ji buvo pagaminta, kaip ji buvo pagaminta, gamintoją, pupelių rūšį, aromatą, skonį, kūną, virimo būdą ir pastabas apie patiekimą ar derinimą. Tai jūsų galimybė būti kūrybingiems, nes nėra nustatyto būdo, kaip užsirašyti asmenines pastabas kavos ragavimo metu. Tačiau svarbu būti gana išsamiems, jei norite pradėti gilinti savo žinias apie Javą ir pradėti lyginti bei lyginti visus esamus skonio profilius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Susiję straipsniai:

Praktiški patarimai, kaip maksimaliai išnaudoti paskutinės minutės kelionių pasiūlymus

Ko gero nėra žmogaus, kuris nenorėtų sutaupyti, ypač pramogoms. O kelionės ir atostogos yra tikrai geidžiama pramoga, kurių norisi kuo daugiau. Tad norime pasidalinti keliais praktiškais patarimais, leidžiančiais sumažinti jūsų kelionių biudžetą. Paskutinė minutė taip pat yra svarbi taupymo dalis, nes būtent paskutinės minutės kelionės leidžia sutaupyti. Bet tam reikia būti pasiruošus. Būkite lankstūs Lankstumas […]

Nauja Įmonių Duomenų Paieškos Sistema Lietuvoje: Scoris

Įmonių duomenų paieškos sistema yra esminis duomenų šaltinis ne tik eiliniams vartotojams, bet ir tūkstančiams Lietuvoje veikiančių įmonių. Tai padeda objektyviai įvertinti potencialius darbdavius, surasti patikimus verslo partnerius, numatyti tikslinės auditorijos dydį ir apibendrinti finansinę rinkos būklę. Lietuvoje plačiai žinomos kelios įmonių duomenų paieškos sistemos, pavyzdžiui, „Rekvizitai“ ir „Okredo“. Tačiau nuo kovo mėnesio, nauja įmonių […]