Augalinė mityba – milžiniška nauda mūsų sveikatai

Šiandien augalinė mityba sulaukia vis didesnio populiarumo. Ir tam didžiulės įtakos turi jau dešimtmečius kaupiami moksliniais tyrimais pagrįsti duomenys, liudijantys apie didžiulę augalinės mitybos naudą žmogaus sveikatai ir savijautai. Tačiau visų svarbiausia, kad valgyti daugiau skanių augaliniais produktais paremtų patiekalų, kuriuose gausu maistingų vaisių, daržovių, riešutų ir ankštinių daržovių, nėra sudėtinga.

Be to, augalinė mityba ne tik sveikesnė, tačiau taip pat ir draugiškesnė aplinkai bei gyvūnams.  Gyvulininkystė reikšmingai prisideda prie mus supančios aplinkos taršos ir neatsinaujinančių išteklių eikvojimo. Todėl net jei kelias dienas per savaitę nuspręsite pagyventi be mėsos, ją pakeisdami savo sveikatai naudingu augaliniu maistu, pagerinsite savo sveikatą ir prisidėsite prie aplinkos išsaugojimo.

Gerina imuninę sistemą  

Daržovėse, vaisiuose, riešutuose ir ankštinėse daržovėse yra daugybė mūsų organizmui būtinų maistinių medžiagų, kurių negauname iš kitų maisto produktų. Augalinės kilmės maiste esantys vitaminai ir mineralai, antioksidantai ir fitocheminės medžiagos palaiko sveikas ląsteles ir organizmo pusiausvyrą, užtikrinant, kad mūsų imuninė sistema veiktų kuo puikiausiai.

Mažina cholesterolio kiekį 

Kadangi gyvulinės kilmės maisto produktuose yra „blogojo“ cholesterolio, kuris gali nulemti širdies ligas ir arterijų užsikimšimą, tokio maisto atsisakymas ir jo pakeitimas augalinės kilmės maisto produktais, gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį ir minėtų sveikatos problemų riziką.  

Mažina širdies ligų riziką

Augaliniame maiste esančios skaidulinės ir maistinės medžiagos padeda išvengti širdies ligų ir pakeisti jų eigą, mažina kraujospūdį ir „blogo“ cholesterolio kiekį kraujyje. Taigi, tyrimai parodė, kad dėl šių priežasčių augalinės mitybos produktus vartojantiems žmonėms rizika mirti nuo širdies ligų yra mažesnė nei tiems, kurie vartoja daug gyvūninės kilmės maisto produktų.

Mažina vėžio riziką

Tyrimų duomenys rodo, kad yra akivaizdus ryšys tarp didelio mėsos vartojimo ir padidėjusios vėžio rizikos. Net ir nedidelis suvartojamos mėsos kiekio sumažinimas gali turėti didelės įtakos vėžio rizikos mažinimui, todėl į savo kasdienės mitybos racioną įtraukus daugiau augalinių maisto produktų, galima sumažinti ir vėžio riziką.

Mažina uždegimą

Augalinės kilmės maisto produktuose esančios maistinės medžiagos padeda numalšinti mūsų organizme kylančius uždegimus, neutralizuoti taršos, virusų, bakterijų ir apdoroto maisto toksinų poveikį. Visa tai padeda apsaugoti ląsteles ir audinius nuo pažeidimų.

Daugiau: https://www.naturli-foods.lt/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Susiję straipsniai:

Patarimai, kaip pasidaryti makiažą per 5 minutes

Šiais laikais niekam nebereikia pasakoti, kokius stebuklus leidžia sukurti makiažas, tačiau puikiai žinome, kad norint išnaudoti visas jo galimybes, prie veidrodžio reikia praleisti nemažai laiko. Visgi, tai tikrai nereiškia, jog turint vos kelias minutes, neįmanoma pasiekti puikių rezultatų – jei pasirinksite tikslingas priemones, makiažą pavyks pasidaryti vos per 5 minutes. Jei iki šiol tokia misija […]

Sinchroniniai ir asinchroniniai online mokymai

Mokytis yra būtina bei reikalinga. Tai galite daryti dėka knygų, universitetų, mokydamiesi iš praktinių užsiėmimų arba remtis online vykstančiais mokymais. Daugeliui jie yra patrauklūs ne tik dėl to, kad tai būna ne tik tekstas be įgarsinimo arba su juo, bet ir daugybė nuotraukų iliustracijų, momentinių ekrano nuotraukų. Būna, kad tikrai neretai online mokymai panaudoja populiariuosius […]