Augalinė mityba – milžiniška nauda mūsų sveikatai

Šiandien augalinė mityba sulaukia vis didesnio populiarumo. Ir tam didžiulės įtakos turi jau dešimtmečius kaupiami moksliniais tyrimais pagrįsti duomenys, liudijantys apie didžiulę augalinės mitybos naudą žmogaus sveikatai ir savijautai. Tačiau visų svarbiausia, kad valgyti daugiau skanių augaliniais produktais paremtų patiekalų, kuriuose gausu maistingų vaisių, daržovių, riešutų ir ankštinių daržovių, nėra sudėtinga.

Be to, augalinė mityba ne tik sveikesnė, tačiau taip pat ir draugiškesnė aplinkai bei gyvūnams.  Gyvulininkystė reikšmingai prisideda prie mus supančios aplinkos taršos ir neatsinaujinančių išteklių eikvojimo. Todėl net jei kelias dienas per savaitę nuspręsite pagyventi be mėsos, ją pakeisdami savo sveikatai naudingu augaliniu maistu, pagerinsite savo sveikatą ir prisidėsite prie aplinkos išsaugojimo.

Gerina imuninę sistemą  

Daržovėse, vaisiuose, riešutuose ir ankštinėse daržovėse yra daugybė mūsų organizmui būtinų maistinių medžiagų, kurių negauname iš kitų maisto produktų. Augalinės kilmės maiste esantys vitaminai ir mineralai, antioksidantai ir fitocheminės medžiagos palaiko sveikas ląsteles ir organizmo pusiausvyrą, užtikrinant, kad mūsų imuninė sistema veiktų kuo puikiausiai.

Mažina cholesterolio kiekį 

Kadangi gyvulinės kilmės maisto produktuose yra „blogojo“ cholesterolio, kuris gali nulemti širdies ligas ir arterijų užsikimšimą, tokio maisto atsisakymas ir jo pakeitimas augalinės kilmės maisto produktais, gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį ir minėtų sveikatos problemų riziką.  

Mažina širdies ligų riziką

Augaliniame maiste esančios skaidulinės ir maistinės medžiagos padeda išvengti širdies ligų ir pakeisti jų eigą, mažina kraujospūdį ir „blogo“ cholesterolio kiekį kraujyje. Taigi, tyrimai parodė, kad dėl šių priežasčių augalinės mitybos produktus vartojantiems žmonėms rizika mirti nuo širdies ligų yra mažesnė nei tiems, kurie vartoja daug gyvūninės kilmės maisto produktų.

Mažina vėžio riziką

Tyrimų duomenys rodo, kad yra akivaizdus ryšys tarp didelio mėsos vartojimo ir padidėjusios vėžio rizikos. Net ir nedidelis suvartojamos mėsos kiekio sumažinimas gali turėti didelės įtakos vėžio rizikos mažinimui, todėl į savo kasdienės mitybos racioną įtraukus daugiau augalinių maisto produktų, galima sumažinti ir vėžio riziką.

Mažina uždegimą

Augalinės kilmės maisto produktuose esančios maistinės medžiagos padeda numalšinti mūsų organizme kylančius uždegimus, neutralizuoti taršos, virusų, bakterijų ir apdoroto maisto toksinų poveikį. Visa tai padeda apsaugoti ląsteles ir audinius nuo pažeidimų.

Daugiau: https://www.naturli-foods.lt/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Susiję straipsniai:

Nosies plastika: atsakymai į 5 dažnai užduodamus klausimus

Nosies plastika yra operacija, kurios metu plastinės chirurgijos gydytojai koreguoja netenkinančius estetinius aspektus ir sprendžia apsunkinto kvėpavimo problemas. Kadangi operacija atliekama veido srityje ir yra gana sudėtinga, natūralu, kad gydytojai sulaukia daugybės klausimų. Žemiau – atsakymai į 5 specialistams dažnai užduodamus klausimus. Kiek laiko trunka atsistatymas ir kiek laiko nešiojamas įtvaras? Pirmosios dienos yra sudėtingiausios. […]

Pasiekite puikią švarą su ultragarsiniais dantų šepetėliais

Siekiant nepriekaištingos burnos higienos, sunku ignoruoti šurmulį apie ultragarsinius dantų šepetėlius. Šie naujoviški dantų priežiūros įrankiai perkėlė burnos priežiūrą į visiškai naują lygmenį ir užtikrina puikią švarą, kuriai sunku prilygti tradiciniams metodams. Tačiau kuo jie išsiskiria iš kitų? Pasinerkime į ultragarsinių dantų šepetėlių pasaulį ir sužinokime, kaip jie gali padėti pasiekti neprilygstamą burnos švarą. Ultragarso […]