„Kino pavasario“ sinefilų laukia dar dvi gurmaniškos kino vakarienės
Jubiliejinis 20-tasis „Kino pavasaris“ sinefilus lepina ne tik geriausiais pasaulio filmais, bet ir gurmaniškomis vakarienėmis. „Cinema Gourmet“ – tai išskirtinės vakarienės, kurių metu rodomi „Kino pavasario“ kulinariniai filmai, o peržiūrų metu pateikiami šefo sukurti haute cuisine patiekalai. „Cinema Gourmet“ kulinariniai vakarai jau įpusėjo, todėl pristatome trumpą jau vykusių vakarienių apžvalgą ir tai, kas gurmanų dar laukia dviejuose paskutiniuose seansuose kovo 27 ir kovo 29 dienomis.
„Cinema Gourmet“ renginio koncepcija neįprasta tuo, kad maistas ne tik derinamas prie filmo temos, bet jis ir ragaujamas filmo peržiūros metu. Pirmosios kino „Atrandant Gastoną“ (filmas apie Peru pasididžiavimu, ikona ir geriausiu šalies ambasadoriumi laikomą šefą Gaston Acuria, „Finding Gaston“, režisierius Julia Patricia Perez, 2014 m.) žiūrovams šefas Gian Luca Demarco parinko tradicinius perujietiškus patiekalus, naudojo šiam regionui būdingus ingredientus. Antrojo „Cinema Gourmet“ kino vakaro dalyviai mėgavosi jautienos patiekalais ir netikėtu desertu bei leidosi su filmo „Steiko (r)evoliucija“ („Steak (R)evolution“, režisierius F. Ribiere, 2014 m.) herojais į beprotišką kelionę, ieškodami pačio geriausio jautienos steiko pasaulyje.
„Po pirmos vakarienės buvome labai pamaloninti sulaukę itin palankių ir netikėtų žiūrovų reakcijų. Kai kurie žiūrovai net susigraudino apie vakarienę sakydami, kad tai – tobulų pojūčių visuma. Gurmaniškam vakarojimui specialiai sukurta jauki, kamerinė atmosfera: truputis kino teatro, namų, restorano jausmo. Pirmieji žiūrovai džiaugėsi, kad galėjo betarpiškai bendrauti su šefu, aptarti patiekalus ir ragauti tinkamai parinkto „Vyno klubo“ someljė vyno“, – įspūdžiais pasidalijo kino festivalio vykdantysis direktorius Algirdas Ramaška.
Laukia dar du gurmaniški kino seansai
Nekantraujantys išmėginti gurmanišką kino vakarienę, galės tai padaryti dar du kartus. Kovo 27 dieną, penktadienį, bus pristatytas dokumentinė juosta „Kritikai gurmanai“ („Foodies“, režisieriai T. Jackson, H. Stockare, Ch. Landelius, 2014 m.) apie aukštosios virtuvės vertintojus, (tarp kurių ir lietuvė Aistė Misevičiūtė) besilankančius geriausiuose pasaulio restoranuose ir savo įspūdžius fiksuojančius asmeniniuose tinklaraščiuose.
Paskutinė „Cinema Gourmet“ vakarienė laukia kovo 29 dieną. Jos metu bus parodytas filmas „Vakarienė kaip sapnas“ („The Dream“, režisierius F. Aleu, 2014 m.), apjungiantis kulinariją ir operą bei nukeliantis žiūrovus į nuostabią vizionierišką idėjų ir kūrybos visatą. Šefas Gian Luca likusiems dviem kino vakarams ruošia staigmenas ir pažada gurmanams padaryti įspūdį, tačiau tai, ką gamins, kol kas kruopščiai saugo paslapty.
Liko vos keletas bilietų į likusius „Cinema Gourmet“ seansus, tad tikruosius gurmanus kviečiame suskubti įsigyti bilietus ir leistis į netikėtų pojūčių kelionę. „Cinema Gourmet“ vyksta „Kulinarijos studijoje“ (Teatro g. 7–7, Vilnius). Vakarienė vienam kino gurmanui – 69 eurai.
Apie festivalį:
20-asis Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ vyks 2015 m. kovo 19–balandžio 2 dienomis. Tai – didžiausias kino renginys Lietuvoje, pernai pritraukęs beveik 100 tūkst. žiūrovų, ir vienas ryškiausių kino festivalių Rytų Europoje. Šiemet „Kino pavasaryje“ bus parodyta maždaug 270 filmų, kuriuos festivalio atstovai atrinko, per metus aplankę daugiau nei 30 tarptautinių festivalių. Daugiau informacijos: www.kinopavasaris.lt