Kaip prižiūrėti mišrią veido odą vasarą?

Mišrios odos tipas – tai vienas iš bene sudėtingiausių odos tipų iš visų keturių. Nors galima rasti būtent šiam tipui skirtus odos priežiūros produktus, tačiau neretai vis dėl to jų neužtenka. Priklausomai nuo to, ar oda mišri į riebumą, ar į sausumą, tenka pasitelkti ir papildomus, o kartais dviejų tipų produktus.

Paprastai mišri oda išsiskiria tuo, kad problematiškiausia oda yra T zonos srityje. Dažnai šioje vietoje oda blizga, riebaluojasi intensyviau, o štai skruostai būna dviejų tipų – linkę į sausumą arba į riebumą. Tokios odos priežiūra neretai skiriasi ir atsižvelgiant į sezoniškumą, kuomet vien mišriai odai skirtų priemonių nepakanka.

Labiau į riebumą linkusios mišrios odos priežiūrai reikalingas intensyvesnis valymas, odos poros labiau linkusios kimštis. Ypatingai vasarą, kuomet oda labiau prakaituoja, atsiranda poreikis į rutiną įtraukti riebalą absorbuojančius produktus, kurie odai suteikia matiškumo ilgesnį laiką. Tuo tarpu į sausumą linkusiai mišriai odai, skruostų zonai paprastai reikalingas stipresnis drėkinimas nei užtikrina mišrios odos produktai. Tam galima naudoti tiek atskirus sausai odai skirtus kremus, tiek drėkinančias kaukes.

Kaukių naudojimas turint mišrią odą taipogi dažnai nėra įprastas, kadangi skirtingoms zonoms tepami skirtingi produktai. T zonai – valančios, poras sutraukiančios riebios odos priemonės, o skruostams ir sausesnėms zonoms – sausai odai skirti drėkinantys produktai ir kaukės.

Šios priemonės, taip pat ir veido prausiklis neretai keičiami pagal sezoniškumą. Vasarą jaučiamas riebesnei odai skirtų produktų poreikis, o štai žiemą – į rutiną tenka įtraukti sausai odai skirtus kosmetikos produktus ir papildomas priemones.

Jeigu oda linkusi į spuoguotumą, toms vietoms reikėtų vengti šveitiklių. O štai besikemšančioms poroms šveitiklis yra tiesiog būtina priemonė bent kartą per savaitę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Susiję straipsniai:

Lubrikantai: kas tai, kada juos naudoti ir kaip išsirinkti?

Nemaža dalis porų lubrikantus laiko neatsiejama intymaus gyvenimo dalimi. Nors šie produktai plačiai paplitę, populiarūs ir dažnai naudojami, renkantis vis dar iškyla nemažai klausimų, į kuriuos ir atsakysime šiame tekste. Kas tai yra lubrikantas? Lubrikantas – tai priemonė, kurios pagrindinė funkcija yra drėkinti lytinių organų gleivinę, suteikti slidumo ir palengvinti įsiskverbimą. Šis produktas leidžia mėgautis […]

Nosies plastika: atsakymai į 5 dažnai užduodamus klausimus

Nosies plastika yra operacija, kurios metu plastinės chirurgijos gydytojai koreguoja netenkinančius estetinius aspektus ir sprendžia apsunkinto kvėpavimo problemas. Kadangi operacija atliekama veido srityje ir yra gana sudėtinga, natūralu, kad gydytojai sulaukia daugybės klausimų. Žemiau – atsakymai į 5 specialistams dažnai užduodamus klausimus. Kiek laiko trunka atsistatymas ir kiek laiko nešiojamas įtvaras? Pirmosios dienos yra sudėtingiausios. […]