Saulės parkai – kas tai ir kokie jų privalumai?

Saulės parkai, dar kitaip vadinami saulės fermomis,  nėra naujiena pasaulyje.  Šiuose parkuose yra didelė saulės elektrinė, tokia pati kaip atominė ar šiluminė, tik naudoja ne iškastinį ar branduolinį kurą, o saulės energiją elektrai gaminti. Dažniausiai tokie parkai priklauso elektros kompanijoms, kurios tokią saulės elektrą pardavinėja žmonėms. Šiame straipsnyje įvardinsime saulės parkų privalumus. Trumpai papasakosime apie svarbiausius etapus – nuo saulės parko rezervacijos iki įrengtos įrangos naudojimo. Taip pat atskleisime kada ir kur buvo įkurtas pirmasis saulės parkas.

Saulės parkai – kokie jų privalumai?

  • Didesnis efektyvumas – saulės parkuose moduliai paprastai montuojami pačiomis geriausiomis sąlygomis, todėl galima tikėtis optimalaus, t. y. didžiausio įmanomo ekologiškos elektros energijos „derliaus“.
  • Mažesni mokesčiai  – įsigyjant elektrinę saulės parke, tiek 1kW, tiek 10 kW įsigijimo kaina už 1kW gaunasi ta pati. Tuo tarpu įsirengiant elektrinę ant namo stogo, pastebima  galutinė 1 kW kaina, priklausomai nuo elektrinės pajėgumo, skiriasi. Taip yra dėl to, kad įsirengiant nuosavą elektrinę patiriami tam tikri nekintami kaštai, pavyzdžiui, projektinės dokumentacijos parengimas, įrangos pristatymas, keltuvo nuoma, kurie nepriklausomai nuo elektrinės pajėgumo kainuoja tiek pat.
  • Nesvarbu, ar gyvenate name, ar bute – dalį saulės parko gali nusipirkti visi nekilnojamojo turto savininkai – tiek butų, tiek namų gyventojai.
  • Nereikia didelių pradinių investicijų – galima įsigyti be pradinių investicijų perkant išsimokėtinai ir gauti paramą, padengiant dalį paskolos.
  • Nereikia rūpintis elektrinės priežiūra – turint saulės parkus, Jums nereikia rūpintis niekuo – vystytojas už tam tikrą mokestį priežiūros paslaugą teiks ir elektrinę apdraus visą jos veikimo laikotarpį – 30 metų.

Apie svarbiausius etapus – nuo saulės parko rezervacijos iki įrengtos įrangos naudojimo

  • Priimamos rezervacijos – pirmo etapo metu yra priimamos saulės parko rezervacijos. Rezervuoti saulės parko dalį gali gyventojai, turintys gyvenamosios paskirties būstus arba sodų paskirties pastatus.
  • Įrengimo darbai – antro etapo metu įrengiamas  saulės parkas. Atliekami visi darbai nuo A iki Ž – gaunami leidimai, suprojektuojama, sumontuojama.
  •  Saulės elektrinės perdavimas – perleidžiama Jūsų saulės elektrinės dalis, Jūsų naudojimui. Visus administracinius darbus atlieka platformos vystytojas.
  • Naudojate įrangą –  Jums įrengiamas išmanusis, dvipusis skaitiklis. Tampate gaminančiu vartotoju ir nepertraukiamai, 30 metų, naudojatės pigia ir tvaria elektra.

Kada ir kur buvo įkurtas pirmasis saulės parkas?

Pirmasis saulės parkas buvo įkurtas 1982 metais, Kalifornijoje. Parkas buvo 1 MW galingumo. Po poros metų pridėjo dar 5 MW.

Apibendrinant, galima teigti, jog saulės parkai yra žalioji energija, kuri prieinama visiems. Norėdami įsigyti juos, kreipkitės į tokios elektros kompanijas – ilgus metus džiaugsitės šia, naujos kartos, elektra!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Susiję straipsniai:

Banko indėliai privatiems asmenims

Privačių asmenų banko indėliai – tai lėšos, kurias fiziniai asmenys įneša į savo vardu atidarytą banko sąskaitą. Šie indėliai yra esminis bankų sistemos aspektas ir teikia keletą privalumų tiek indėlininkams, tiek bankams. Toliau pateikiame keletą pagrindinių dalykų, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį kalbant apie privačių asmenų bankinius indėlius: Taigi, privačių asmenų indėliai bankuose yra saugus, […]

Kaip refinansuoti paskolas

Paskolų refinansavimas gali būti protingas finansinis žingsnis paskolų gavėjams, norintiems užsitikrinti geresnes sąlygas, mažesnes palūkanų normas arba konsoliduoti skolas. Pateikiame vadovą, kaip veiksmingai refinansuoti paskolas: