Įsibėgėjo antroji kūrybiškumo diena konferencijoje „What’s Next?“

Vakar pirmąją kūrybos konferencijos „What’s Next?“ dieną pabaigė kontaktų vakaras su eksperimentine vakariene, o šiandien nuo ryto organizatoriai lankytojus pasitiko su mimozomis ir programa kupina kūrybiško, inovatyvaus turinio.

Konferenciją pradėjo Olegas Šurajevas – tai buvo kiek neįprasta konferencijos pradžia, be to, tai nebuvo Olegui įprastas stand up pasirodymas. Šis jo pranešimas tapo komiko išpažintimi ir ką reiškia būti kūrybišku arba juokingu bei su kokiomis asmeninėmis problemomis jam teko susidurti.

Konferenciją tęsė du futuristai: islandė Hlin Helga ir lietuvis Eigirdas Žemaitis. Abiejų pranešimai drąsino auditoriją būti inovatyviems, analizuoti aplinką, žiūrėti toliau savo nosies ir, žinoma, nebijoti daryti kitaip nei visiems įprasta.

„What’s Next?“
„What’s Next?“ (organizatorių nuotr.)

„Ateitis yra mūsų. Netgi turėdami ateities viziją, jau dabartyje turime elgtis taip, kad ta vizija virstų realybe“, – pranešime sakė Hlin ir tai iliustravo daugybe pavyzdžių.

Sutuoktiniai Arvydas ir Alina Brazdeikiai susirinkusiai tūkstantinei auditorijai pademonstravo kaip yra kuriami kompiuteriniai žaidimai. O šalia pagrindinės konferencijos salės, Inovacijų ir dizaino centre, galima gyvai išbandyti kai kuriuos kompiuterinius žaidimus, 3D printerius, grojančias pirštines ir kitus išradimus.

Dar kitoje erdvėje šalia „What’s Next?“ šiuo metu vyksta lietuviško dizaino mugė „Uptown Market“. Šįkart dalyvauti „Uptown Market“ panoro virš 100 drabužių, aksesuarų ir kitokių dizaino objektų kūrėjų, tačiau organizatoriai atrinko tik 25. Didžioji dalis jų – neseniai startavę kūrėjai arba, priešingai, jau įsitvirtinę dizaineriai.

Šiandien pranešimus kūrybos tema „What’s Next?“ konferencijoje dar skaitys intelektualas ir rašytojas Kristupas Sabolius, slovėnė kūrybininkė Sara Božanič, pasaulį nustebinusio žaidimo „Infinite Loop“ autorius Jonas Lekevičius ir kiti.

Vakar dienos daugiausiai dėmesio susilaukusio pranešimo autorius yra „Saatchi&Saatchi“ kūrybos instruktorius Jonathanas Howardas, o daugiausiai smalsių žvilgsnių – interviu su Juozu Statkevičiumi.

Susiję straipsniai:

Lubrikantai: kas tai, kada juos naudoti ir kaip išsirinkti?

Nemaža dalis porų lubrikantus laiko neatsiejama intymaus gyvenimo dalimi. Nors šie produktai plačiai paplitę, populiarūs ir dažnai naudojami, renkantis vis dar iškyla nemažai klausimų, į kuriuos ir atsakysime šiame tekste. Kas tai yra lubrikantas? Lubrikantas – tai priemonė, kurios pagrindinė funkcija yra drėkinti lytinių organų gleivinę, suteikti slidumo ir palengvinti įsiskverbimą. Šis produktas leidžia mėgautis […]

Nosies plastika: atsakymai į 5 dažnai užduodamus klausimus

Nosies plastika yra operacija, kurios metu plastinės chirurgijos gydytojai koreguoja netenkinančius estetinius aspektus ir sprendžia apsunkinto kvėpavimo problemas. Kadangi operacija atliekama veido srityje ir yra gana sudėtinga, natūralu, kad gydytojai sulaukia daugybės klausimų. Žemiau – atsakymai į 5 specialistams dažnai užduodamus klausimus. Kiek laiko trunka atsistatymas ir kiek laiko nešiojamas įtvaras? Pirmosios dienos yra sudėtingiausios. […]