Kaip apsisaugoti nuo saulės kieme?

Nors ir kaip mėgstame lepintis saulės spinduliais ir laukiame šiltojo metų laiko, tačiau pasitaiko situacijų, kai namų kieme ieškome ir pavėsio. Tvankią vasaros dieną be galo malonu atokaitoje pasmaguriauti ledais ar vaikams žaisti kieme ne spiginant tiesioginiams saulės spinduliams. Ieškantiems sprendimų kaip apsisaugoti nuo saulės kieme, pateikiame populiariausius variantus.

  • Pavėsinės

Pavėsinė tai patogus ir populiarus būdas sukurti kieme pavėsį. Tuo labiau, kai jų pasirinkimas rinkoje labai platus: nuo medžiaginių lengvai montuojamų pavėsinių iki pagal individualius užsakymus gaminamų medinių. Tačiau turėkite omenyje, kad pavyzdžiui medinė pavėsinė stovės kieme ir žiemos metu. Tad šis variantas nelabai tinkamas, kai nedideliame kieme norima pavėsinės tik šiltuoju metų laiku.

  • Skėčiai

Paprastesnis ir kompaktiškesnis variantas nei pavėsinė yra skėčiai nuo saulės. Jie yra pakankamai nebrangūs, jiems nereikia montavimo darbų, o naudoti skėtį nuo saulės galima tik esant poreikiui. Vertinantys komfortą dažnai pasirenka skėčio ir lauko baldų komplektaciją. Taip sukuriama tikra pavėsio poilsio oazė kieme.

  • Markizės

Prie namo sienos montuojamos markizės taip pat puikiai tinka norintiems pavėsio zonos. Tačiau turėkite omenyje, kad markizės negalėsite naudoti kitoje kiemo vietoje, nes ji tvirtinama prie namo konstrukcijos. Markizės kainuos kur kas brangiau nei pavyzdžiui, skėtis nuo saulės. Tačiau ši investicija atneš dvigubą naudą vasaros metu jos saugos nuo saulės, o kitais metų laikais taps prieglobsčiu nuo lietaus.

  • Terasos su stogine

Lauko terasas su stoginėm dažniausiai renkasi tie, kas nori ilgalaikės pavėsio ir poilsio zonos kieme. Kadangi šie statiniai kainuoja ne mažai, šį sprendimą verta priimti tik gerai jį apgalvojus.

Iš šių populiariausių būdų, kaip galima sukurti pavėsį savo kieme, tinkamiausią variantą ras kiekvienas. Svarbu įvertinti savo poreikius, galimybes ir lūkesčius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Susiję straipsniai:

Kokios valgomojo kėdės bus ne tik stilingos, bet ir patogios?

Kuriant ar atnaujinant valgomojo zoną, labai svarbu rinktis ne tik gražius, bet ir kokybiškus bei funkcionalius baldus. Valgomojo kėdės taip pat turi būti ne tik gražios, bet ir patogios bei ilgaamžės. Visgi, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, renkantis baldus šiai zonai ir kaip juos išdėstyti bei suderinti tarpusavyje? Valgomojo kėdžių pasirinkimas yra labai platus. Visgi, […]

Organinis stiklas ir paplitę mitai: kokie jie?

Tai yra plačiai naudojama medžiaga, pasižyminti skaidrumu, patvarumu ir universalumu. Deja, ne visi žmonės apie organinį stiklą žino pakankamai, todėl kartais gali kilti nesusipratimų dėl šios medžiagos savybių ir taikymo. Https://e-heliopolis.lt komanda nutarė apžvelgti ir paneigti paplitusius mitus apie organinį stiklą. Nors organinis stiklas (pavyzdžiui, Plexiglass) turi tam tikrų panašumų su tradiciniu stiklu, pavyzdžiui, skaidrumą, […]