Kodėl Vytaras Radzevičius verkė valgydamas Peru?
Vilniaus „Kino pavasaris“ jau 3-ią kartą pristatė programą „Kulinariniai filmai“, beragaujant gurmaniškuosius Peru virtuvės patiekalus. Tikri maisto ir kulinarijos entuziastai drauge su 4 dokumentiniais filmais kviečiami pakeliauti po platų kulinarijos pasaulį ir pamatyti jo užkulisius.
„Džiaugiuosi, kad tikrasis pavasaris prasideda drauge su „Kulinarinių filmų“ programos pristatymu. Ši išskirtinė programa sujungia aistrą kinui, maisto gamybai ir gyvenimui“, – renginio metu sakė šios programos rėmėjo, prieskonių gamintojo „Santa Maria“ atstovas Rimantas Norvilas.
Svečiams virtuvės šefas Gian Luca Demarco paruošė Peru virtuvės patiekalų, kuriuos įkvėpė kino režisierės Julios Patricios Perez dokumentinis filmas „Atrandant Gastoną“ (Finding Gaston). Vėliau šis filmas ir buvo parodytas susirinkusiesiems. Tai istorija apie tikrą Peru pasididžiavimą – talentingąjį šefą Gastoną Acurio, kurio dėka visas pasaulis sužinojo apie perujietišką virtuvę, o tūkstančiai jaunų Peru gyventojų susidomėjo kulinarijos menu.
„Tai yra mano favoritas šių metų kulinarinėje programoje, o Gastonas Acurio, vadinantis save paprasčiausiai virėju, o ne virtuvės šefu, yra pats tikriausias profesionalas, iš kurio kiekvienas turėtume ko pasimokyti“, – savo mintimis apie minėtą filmą pasidalijo „Kulinarijos studijos“ šefas, Italijos kulinarijos instituto absolventas ir dėstytojas, stažavęsis „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintuose restoranuose, Gian Luca Demarco.
Žurnalistas, keliautojas, kulinarinių knygų autorius Vytaras Radzevičius šio renginio svečiams papasakojo savo kelionės į Peru kulinarinius įspūdžius. Žurnalistas prisiminė ten ragautas jūros kiaulytes, kaip tikras afrodiziakas veikiantį žuvies patiekalą, bei šiam regionui būdingą itin aštrų, jį ir kolegą Martyną Starkų pravirkdžiusį maistą ir gėrimą pisco, kurio išgėręs pasakotojas dvylika kartų dainavo „Strawberry Fields Forewer“.
„Kino pavasario“ „Kulinarinių filmų“ programoje be „Atrandant Gastono“ pamatysite dar 3 kulinarines keliones. Kino juostos „Kritikai gurmanai“ (Foodies) žiūrovai susipažins su įtakingiausiais maisto tinklaraštininkais, tarp kurių patenka ir lietuvė Aistė Misevičiūtė, bei keliaus po geriausius viso pasaulio restoranus. Su filmo „Steiko (r)evoliucija“ (Steak (R)evolution) kūrybine grupe bus ieškoma pačio geriausio jautienos steiko. Nepamirštamų įspūdžių suteiks unikalų projektą, apjungiantį kulinariją ir kitus menus, užfiksavusi dokumentinė juosta „Vakarienė kaip sapnas“ (The Dream).
Dar viena dvidešimtojo „Kino pavasario“ naujiena – CINEMA GOURMET. Tai išskirtinės vakarienės, kurių metu bus žiūrimas vienas iš prieš tai minėtų filmų ir kartu ragaujami filmo temos įkvėpti virtuvės šefo Gian Luca Demarco paruošti haute cuisine pateikalai. Jaukios „Kulinarijos studijos“ patalpos CINEMA GOURMET vakarienių metu pavirsta boutique stiliaus kino sale – restoranu, kuriame pasinerti į magišką vaizdų ir skonių pasaulį gali iki dvidešimties žmonių vienu metu. Į šias ypatingas vakarienes maisto ir kino gurmanai kviečiami nuo kovo 20 dienos, daugiau informacijos galima rasti www.kulinarijosstudija.lt svetaineje.
Taip pat, kviečiame paskaityti ir apie išskirtinį „Kino pavasario” alų.